Presentatie

De HOPE salon brengt als hybride evenement duurzame projecten en burgerinitiatieven samen om de ecologische en sociale transitie van onze samenleving te bevorderen, te sensibiliseren en ontmoetingen mogelijk te maken. U vindt tijdens dit evenement onder andere conferenties, verschillende workshops, een markt van lokale producten en Belgische makers.

Na een succes in 2017 en 2018, tijdens onze salons in Andenne en Namen, met in totaal 2500 bezoekers, 150 exposanten en een vijftigtal workshops, conferenties en activiteiten van allerlei aard, willen we de show exporteren naar andere steden in België om de rijkdom van een regio te benadrukken en, wie weet, om synergieën te creëren tussen professionals, tussen structuren, tussen burgers, zodat morgen op een betere plek zal zijn dan vandaag.

2019 editie van Namen

Meer dan een evenement

Tijdens onze salon, maakt u kennis met de associatieve wereld, de burgerlijke sfeer, duurzame bedrijven en de politieke wereld om alle actoren van de samenleving samen te brengen om samen te werken aan een eerlijkere, meer humane samenleving, kortom: duurzamer.

HOPE vzw

Het sociale doel van de HOPE vzw is het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het ondersteunen van verenigingen, burgerinitiatieven en alle duurzame projecten en ondernemingen op het Waalse grondgebied.

We willen daarom in het algemeen alle acties bevorderen die de samenleving verbeteren en projecten benadrukken die verstandig en goed zijn voor de mens en de natuur.

Dit vertaalt zich in evenementen, waaronder de HOPE salon, die tot doel heeft al deze actoren van morgen samen te brengen die handelen in het algemeen belang, teneinde synergieën te creëren, banden te smeden en bij het grote publiek en de overheid te promoten.

In de loop der jaren hebben we ons gediversifieerd in tal van andere evenementenorganisaties om duurzame ontwikkeling in verschillende sectoren te bevorderen: voeding, mobiliteit, sociaal, enz.

Meer info